Puzzle of thoughts

The world is a puzzle that has missing pieces

În căutarea talentului (III)

“Muzica este strâns legată de sentimente. “, gândea Alice în timp ce mergea leneş prin parcul gol. Era o oră mult prea matinală pentru o plimbare prin parc, mai ales sâmbăta, însă ea nu mai putea să stea în casă. Nu dormise foarte bine noaptea trecută şi simţea nevoia de mişcare. Gândurile îi zburau de la prima restanţă pe care o avea, la presiunea părinţilor, până la incapacitatea ei de a se “înţelege” cu instrumentul ei preferat. De două săptămâni chitara zăcea rezemată de peretele din spatele uşii. S-a uitat de două ori cu ură la ea, de parcă ar fi fost singura vinovată pentru nereuşitele din viaţa ei.  “Cât timp voi fi încărcată cu sentimente negative, nu voi putea reuşi. Poate că ar trebui să îmi dau mai mult silinţa. Sau poate că ar trebui să caut un alt profesor. Dar la ce bun? Teoria o ştiu. Cu practica stau mai prost. Nici cel mai bun profesor din lume nu poate să mă înveţe ceva ce ar trebui să vină de la sine.” Amalgamul de gănduri şi sentimente ce zăceau în Alice în acel moment a pus stăpânire pe simţurile ei. S-a aşezat pe prima bancă întâlnită şi s-a întins. Şi-a îndreptat privirea spre cer şi a rămas nemişcată.

-Te simţi bine?

Alice se ridică speriată la auzul acelei voci puţin prea groasă dar plăcută. Din spatele câtorva şuviţe ce îi acoperea fruntea şi sprâncenele o priveau doi ochi verzi, deschişi larg, ce aveau un aer îngrijorat.

-Bună! Iartă-mă că te-am speriat. Te-am văzut întinsă pe bancă, şi din moment ce nu păreai a fi unul din acei boschetari nespălaţi, m-am gândit că îţi este rău.

Nu putea să vorbească. Tot ce a putut face în acel moment a fost să zâmbească cât de drăguţ a putut. Se mai liniştise puţin. Iar apariţia baiatului cu ochii verzi i-a luat puţin gândul de la problemele ei. A rueşit într-un final să scoată câteva cuvinte, pentru a nu fi nepoliticoasă.

-Sunt bine. Eram cam obosită şi m-am întins să mă odihnesc puţin.

-Bine. Atunci te las să te odihneşti în continuare. Bye!

“Oh nu! Nu pleca! Uff. Rar prind eu ocazia să vorbesc cu cineva aşa de drăguţ. Eh. Probabil că a vrut să fie amabil. Chiar arăt ca un boschetar. Nemachiată, în treining. Cui să îi placă o asemenea înfăţişare? Ce ochi superbi avea! Trebuia să fiu mai comunicativă. Sau măcar trebuia să mă prezint. În alte împrejurări poate…” Porni uşor spre casă. Urcă cu greu cele cinci etaje, căci liftul era în grevă. Soarele îi umplea camera cu o lumină caldă. După un duş rapid se aşeză confortabil în pat. Era ora 9. Părinţii plecaseră de mult la serviciu.

Gândurile încă îi zburau la băiatul din parc. Începuse să fredoneze o melodie necunoscută, dar care o bine-dispunea. Privi din nou chitara. De data asta nu o mai ura. Stătea în colţul ei, nemişcată, aşteptând parcă să fie băgată în seamă. Alice se ridică uşor, o apucă de grif şi o trase pe genunchi. Se adunase praful pe ea. O şterse uşor cu un tricou vechi şi lovi uşor o coardă. Încă fredona. Apoi mai lovi alte două corzi. Luă un acord, schimbă poziţia, mai luă încă unul. Ritmul se înteţi uşor. Degetele schimbau acordurile fără oprire, sunetele se legau într-un ansamblu plăcut, se împleteau cu melodia necunoscută din capul ei. Fără să îşi dea seama, totul se lega într-o piesă. Nu se mai gândea la nimic. Timpul se scurgea fără a o afecta, fără a se opri din cântat. Un zâmbet plin de împlinire îi stăpânise chipul. Inima îi bătea în ritmul corzilor. Când se opri, constată că se făcuse deja ora 12. Puse chitara la locul ei. Fericirea ce o cuprinse era de nedescris. “Aveam dreptate. Sentimente pozitive. Asta este tot ce am nevoie. Am reuşit!”

Advertisements

Single Post Navigation

One thought on “În căutarea talentului (III)

  1. someone in the dark on said:

    Ai o cursivitate a gandului care se impleteste frumos si se transforma in cuvinte.
    Baiatul cu ochii verzi…Hmm…Who is he?
    Probabil vom afla intr-un episod viitor,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: