Puzzle of thoughts

The world is a puzzle that has missing pieces

S-a schimbat anul. Ne schimbăm şi noi?

Ultima lună a unui an este pentru mine cea mai ipocrită. Da, aţi citit bine. Decembrie este o lună a ipocriziei. Am auzit mai bine de 8 prieteni şi mai mult de jumătate din familion spunând că vor să se schimbe, că vor să fie în 2009 oameni mai buni. Unii vor să fie mai harnici, alţii vor să petreacă mai mult timp cu cei dragi, unii vor să-şi schimbe radical modul de viaţă, alţii doar înfăţişarea. Oameni buni, am un deja vu. Unul sau doi au reuşit anul trecut să facă ce şi-au propus. Atât.

Întrebarea vine cât se poate de clară: putem să ne schimbăm? Nu mi-am propus niciodată asta. Sau poate că mi-am propus, dar nu am vrut o schimbare radicală, pentru că e aproape de imposibil în ziua de azi. Ca să poţi să petreci mai multi timp cu familia trebuie să ai un serviciu cu program mai liber. Dar poţi să renunţi la cel de acum, la salariul gras, la prime de sărbători şi multe altele? Dacă da, ai tot respectul meu! Vrei să fii mai harnic, să depui mai mult efort la serviciu, poate chiar să avansezi. Asta înseamnă să renunţi la după-amiezile lungi petrecute cu prietenii la o terasă, sau la nopţile în cluburi. Poţi?

O să mă contraziceţi. O să îmi spuneţi că nu sunt suficient de “coaptă”. De ce? Pentru că nu am planuri măreţe pentru noul an?  Am un plan! Să exploatez la maxim ce am, să învăţ să ascult mai mult şi să fac un singur lucru “grand”, ceva nebun pe care să îl ţin minte toată viaţa. Na, am facut şi eu ca voi. Am un plan. Ne vedem în decembrie. Să vedem cine a făcut ce şi-a propus.

La mulţi ani!

Advertisements

Single Post Navigation

One thought on “S-a schimbat anul. Ne schimbăm şi noi?

  1. Alinukiss on said:

    ha…bun subiect! nici eu nu cred ca ne putem schimba, cel putin nu atat de repede pe cat ne-am dori. la fiecare sfarsit de an imi faceam planuri pentru anul urmator si chiar porneam plina de sperante in noul an, optimista… insa cand venea momentul sa trag linie si sa vad realizarile din anul ajuns la final constatam, dezamagita, ca nu am reusit sa fac mai nimic. de aceea, prefer sa nu imi mai fac planuri de acum incolo pentru ca stiu ca delasarea, lenea, teama, ma vor impiedica sa le duc la bun sfarsit.
    anyway, eu iti doresc multe succese in acest an si sper sa iti duci la bun sfarsit planurile pe care le ai. sper ca voi participa/contribui si eu la unul dintre acestea. love you!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: